XII Kantonalna izložba stočarstva “Cazinski sajam 2013”

Cazin 20. i 21. septembar 2013. godine.

Home / Novosti / XII Kantonalna izložba stočarstva “Cazinski sajam 2013”
admin | 13. Septembra 2013. | nema komentara
3a467ade342c03c1201115e2277341cf_L
XII kantonalna izložba stočarstva „Cazin 2013“ održaće se 20. i 21.septembra. Uz svečanost otvorenja u petak, 20.septembra održaće se festival domaćih proizvoda kao što su med, mlijeko, ljekovito bilje i ostalo, kao i izložba fotografija sa prethodnih sajmova. I ove će godine, u okviru sajamskih dešavanja, biti organizirano nekoliko stručnih predavanja za poljoprivredne proizvođače, kao i revijalna izložba pasa i kućnih ljubimaca, a sva dešavanja održaće se na Trgu zlatnih ljiljana i u prostorijama Poslovnog centra „Ljiljan“.

Drugi dan sajma, subota- 21.septembar rezerviran je za tradicionalnu izložbu stoke- telad, krave muzare, visoko steone junice, stada ovaca i konji. Cazinski sajam stoke ima višegodišnju tradiciju, a s predznakom kantonalne izložbe održava se dvanaestu godinu zaredom. Najvažniji cilj ove poljoprivredne manifestacije jeste promocija dostignuća u agraru, ali je ona i prilika za brojne susrete, razmjenu novih informacija i iskustava i edukaciju. Pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači, posebno vlasnici stočnih grla,  iz Unsko- sanskog kantona da uzmu učešća u ovoj izložbi, a prijave mogu izvršiti u Službi za razvoj i poduzetništvo u općini Cazin, te JP „Veterinarska stanica“ Cazin.

Za sve učesnike, izuzev onih kojima na kraju izložbe budu uručene nagrade, biće osigurani troškovi u vidu dnevnice za učešće na „Cazinskom sajmu 2013“. Domaći poljoprivrednici i ove će godine, kako se očekuje, u velikom broju posjetiti sajamska dešavanja kojima uvijek vrlo rado prisustvuju i svi ostali građani.

cazinski-sajam-2-krajina.ba_

 

 

Facebook YouTube