Nerzz Bešlagić

Home / Nerzz Bešlagić

Telefon: +387 037 512 600

Web: http://www.nerzzbeslagic.ba

Firma Nerzz Bešlagić d.o.o. Visoko i brend ime NERZZ je rezultat dugogodišnje tradicije u izradi odjevnih predmeta od krzna, kože i velura. Kao samostalna zanatska radnja firma egzistira od 1984. godine pod nazivom SZR „Nerzz“. Godine 1989 se formira preduzeće „Bešlagić“ dok sljedeće godine firma postaje društvo sa ograničenom odgovornošću sa nazivom „Nerzz Bešlagić“.

Tokom perioda poslovanja firma permanentno proširuje svoje proizvodne i prodajne kapacitete. Prvi prodajni prostor u koji firma investira se nalazi u Zanatskom centru u Visokom i veličine je od 30 m2, 

zatim slijedi kupovina novog prodajno – proizvodnog prostora u ulici G.Rosulje, (Visoko) .
Oktobra 2003. godine firma investira u veliki projekat izgradnje proizvodno prodajnog objekta „Nerzz“ u Ozrakovićima (Visoko) ukupne veličine od 2.225,40 m2. Iste godine firma otkupljuje i prodajni prostor u centru Tuzle.

U novo izgrađenom objektu se trenutno koristi 433 m2 proizvodnog prostora i 349 m2 prodajnog prostora. Kompletan završetak objekta je predviđen za sljedeću godinu.
Početkom 2006. godini firma otkupljuje i oprema prodajni prostor u Zenici u ulici Asaka Borića (kod željezničke stanice) zatim otvara prodajni prostor u Brčkom na tržnici Arizona i Sarajevu u ul.Kundurdžiluk br.2. U 2009.g. su otvoreni novi prodajni prostori i to, Banja Luka, ul.Gajeva br.2, i Bihać, ul.Bosanska bb. U januaru 2010.g. otvara se još jedan prostor, prodajni Salon Tuzla, ul.Turalibegova 13 (Korzo).
Pored navedenog firma takođe ima zakupljen prostor u trenutno nedovršenom prodajno stambenom centu „Bosmal“ u Sarajevu

Firma trenutno upošljava 37 radnika od čega ih je 19 direktno vezano za proizvodnju.

Tokom dugogodišnje tradicije u proizvodnji kožne konfekcije i galanterije oformili smo i modni studio i osposobili uposlene da svake godine urade novu kolekciju prilagođenu modnim trendovima koju prezentujemo putem revija, sajmova, sponzorstava i medija.

U svom vlasništvu posjedujemo i kompjutersko iscrtavanje mustri i šablona što nam omogućava fleksibilnost u radu i izradu modela po željema i mjerama kupca.
Facebook YouTube